Returvillkor IB

ÅNGERRÄTT & RETURINFORMATION

Du har alltid ångerrätt i 14 dagar i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp genom att meddela Interiorbox Presenten detta inom 14 dagar från det att du eller ett ombud till dig tagit emot den beställda varan (ångerfristen). Varan ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från det datum du meddelade Interiorbox Presenten om att du utnyttjat din ångerrätt. Varan ska skickas väl emballerad, i fint skick och i originalkartong. Notera att hela boxen måste gå i retur. För mer information om din ångerrätt, se våra Allmänna Villkor.


Så här hanterar du enklast din retur/reklamation

  • Kontakta vår kundtjänst via telefon eller mail och meddela oss att ni önskar att göra en retur. En förbetald retursedel skickas till dig via post.
  • Packa er vara med omsorg, använd i första hand emballaget som varan kom paketerad med. Lämna sedan in paketet på ett av DHLs servicepointombud. Se till att få ett kvitto på returen där kolli ID framgår. Det gör det lättare att följa återleveransen vid behov. 
  • Vi gör en återbetalning av godkända returer inom 20 dagar från det att varan mottagits. Med hjälp av returfraktsedeln så identifieras ert kundärende automatiskt. Kostnad för returfrakt dras av innan återbetalning sker.

Kostnad vid byte:  Byte av övriga varor med Interiorbox Presentens returetikett kostar 79 kr i returfrakt samt eventuell fraktkostnad för bytesvarorna. Presenten drar av kostnaden innan eventuell återbetalning sker. Tänk på att uppge bank och kontonummer vid användning av betalsättet förskottsbetalning. 

OBS! Det är du som kund som har det ekonomiska ansvaret för att din retur kommer till oss. Därför ska du notera kolli-ID på paketet du sänder i retur till oss och be om kvitto. Alla varor som skickas tillbaka, måste vara inslagna och packade i respektive orginalkartong. Vänligen paketera varan så att varans originalförpackning inte skadas.


30 dagars öppet köp

Som kund hos Interiorbox Presenten har ni 30 dagars öppet köp (från och med det datum då ni mottog mail med leveransinformation) på boxens produkter med obruten förpackning i originalskick. Om produkten inte har en särskild förpackning utan levererades lös i ett paket ska samtliga märken, klisterlappar, etiketter etc. sitta kvar på produkten. Boxens produkter ska returneras i helt oförändrat skick och får inte vara använda.

30 dagars öppet köp gäller inte på produkter som har ett begränsat hållbarhetsdatum eller som klassas som hygienprodukter eller livsmedel.

Vid öppet köp ska Interiorbox Presentens egna frakthandlingar användas. Ni får frakthandlingarna genom att kontakta Interiorbox Presentens kundtjänst via mail info@interiorbox.se eller telefon 0142-16680.